دوره 7، شماره 26 - ( پاییز 1392 )                   جلد 7 شماره 26 صفحات 110-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Ahmadi Z, Borhani F, Abbaszadeh A, Kohan M. The Assessment of the Rights of Pregnant Women Attending Health Centers in Kerman in 2011. MLJ 2013; 7 (26) :93-110
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-164-fa.html
سلطان احمدی ژیلا، برهانی فریبا، عباس زاده عباس، کهن مهری. بررسی میزان رعایت حقوق زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های شهر کرمان در سال 1390. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1392; 7 (26) :93-110

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-164-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
چکیده:  

مقدمه: حقوق بیمار مجموعه­ای از الزامات است که ارائه دهندگان خدمت در نظام سلامت در ارتباط با مددجویان ملزم به رعایت آن هستند. مادران باردار با توجه به مشکلات بی‌شماری که احتمال دارد در دوران بارداری و زایمان متحمل شوند، نیاز بیشتری به دریافت خدمات و رعایت حقوق از جنبه های مختلف دارند.

اهداف و روش مطالعه: این پژوهش که یک مطالعه توصیفی مقطعی است با هدف تعیین میزان رعایت حقوق زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه‌های شهر کرمان در سال 1390 روی 250 نفر از زنان واجد شرایط شرکت در پژوهش انجام شد. روش نمونه‌گیری تصادفی سهمیه‌ای و ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای پژوهشگر ساخته بود که پس از تعیین روایی و پایایی از طریق مصاحبه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون هایt، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 14 انجام شد. 

یافته‌‌ها: نتایج پژوهش نشان داد میزان رعایت حقوق مادران باردار برحسب میانگین کلی حقوق در حد مناسبی بوده است. بالاترین میزان رعایت حقوق مربوط به حیطه دسترسی به اطلاعات به نحو مطلوب و میزان کافی و کمترین میانگین مربوط به حق انتخاب و تصمیم‌گیری آزادانه در دریافت خدمات سلامت بود. بین شغل و حق انتخاب و تصمیم‌گیری آزادانه در دریافت خدمات سلامت (p<0/001)، سطح تحصیلات و ارائه خدمات مبتنی بر احترام به حریم خصوصی و رعایت اصل رازداری (p<0/03)، همچنین دریافت مطلوب خدمات سلامت (p<0/04) ارتباط معنی‌دار آماری وجود داشت. اختلاف معنی‌داری در میزان رعایت حقوق برحسب متغیرهای سن، تعداد زایمان و تعداد فرزند مشاهده نگردید.

نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش به برنامه‌ریزان و مسئولین مراقبت سلامتی کمک می‌کند تا از وضعیت رعایت حقوق زنان باردار در مراکز درمانی و مراقبتی مطلع شده و اقداماتی جهت آشنایی بیشتر زنان باردار با حقوقشان و اجرای بهتر موازین اخلاقی و حقوقی انجام دهند. نصب تابلو و پوستر همچنین تهیه بروشور و پمفلت و صندوق رسیدگی به شکایات در درمانگاه پیشنهاد می گردد.


دریافت: 1392/4/24 | پذیرش: 1392/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb