سالاری پوراندخت، سیرغانی محسن، سالاری پریسا، سرشار فاطمه. آثار حقوقی استفاده از نگهدارندههای مواد غذایی
و تأثیرات مخرب آنها بر سلامت عمومی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1402; 17 (58) :559-573
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1666-fa.html
1- گروه حقوق بینالملل، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.،
2- گروه حقوق، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
3- گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.،
چکیده:
زمینه و هدف: حق بر سلامت یکی از انواع حقوق متعلق به انسان میباشد که هدف آن، حمایت از افراد جامعه است و دولتها با اتخاذ تصمیمات مناسب، ضامن فراهمساختن امکانات لازم برای رسیدن به این هدف میباشند. شناسایی و احترام به این حق در قرآن و قوانین موجود تصریحشده در کشور ما و در حقوق بینالملل نیز از جایگاه خاصی برخوردار است، بدینترتیب سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی در راستای تأمین این حقوق مرتبط، تدابیری پیشبینی و راه دستیابی به این نوع از حقوق بنیادین انسان را هموار نمودند. بنابراین میزان استفاده و شناخت انواع مختلف نگهدارندههای مواد غذایی به نقش آنها در افزایش طول عمر غذای انسان است، به علت اینکه سوءمصرف آنها میتواند حقوق اساسی انسان را نقض و تأثیر مخرب بر سلامت بگذارد، حائز اهمیت میباشد.
روش: مطالعه مروری حاضر به شیوه توصیفی ـ تحلیلی، به صورت کتابخانهای و با استفاده از کتب مختلف، مقالات، دادهها و قوانین، نگارش یافته است.
ملاحظات اخلاقی: در سراسر پژوهش حاضر صداقت و امانتداری علمی به طور کامل در نظر گرفته شده است.
یافتهها: استفاده از نگهدارندههای مصنوعی مواد غذایی مزیتهایی همچون افزایش ماندگاری مواد خوراکی گوناگون را به دنبال دارد، اگرچه مصرف آنها میتواند دربردارنده خطراتی باشد. به علاوه، نگهدارندههای طبیعی دارای اولویت بیشتری برای مصرف است، چراکه ماهیت آنها از مواد غیر مضر میباشد.
نتیجهگیری: با توجه به مطالعه قوانین داخلی در ایران اگر میزان مجاز مصرف و نوع افزودنیهای مواد غذایی مورد توجه قرار نگیرد، این عمل میتواند به عنوان یک جرم تلقی شده که منجر به بارشدن مجازات گوناگونی بر متهم در دادگاه میشود.
نوع مطالعه:
مروری |
دریافت: 1402/3/30 | پذیرش: 1402/6/8