دوره 17، شماره 58 - ( 1-1402 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 629-617 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi M, Eskandari Khoshguo M, Hosseini A. Globalization of International Health Rights in the Light of Dealing with Emerging Infectious Diseases. MLJ 2023; 17 (58) :617-629
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1678-fa.html
نوروزی میثم، اسکندری خوشگو مهدی، حسینی اکبر. جهانی‌سازی حقوق بین‌الملل سلامت در پرتو مقابله با بیماری‌های عفونی نوظهور. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1402; 17 (58) :617-629

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1678-fa.html


1- گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
2- گروه حقوق بین‌الملل، دانشکده علوم انسانی، مؤسسه آموزش عالی عمران و توسعه، همدان، ایران.
3- گروه حقوق بین‌الملل عمومی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، همدان، ایران.
چکیده:  
زمینه و هدف: ماهیت جهانی تهدید ناشی از بیماری‌های عفونی جدید و در حال ظهور، نیازمند همکاری بین‌المللی در شناسایی، کنترل و جلوگیری از این بیماری‌ها می‌باشد. در شکل‌گیری برنامه‌های جهانی برای کنترل بیماری‌های نوظهور، قوانین بین‌المللی نقش اساسی خواهند داشت. با درک این واقعیت، سازمان جهانی بهداشت پیش از این پیشنهاد بازنگری در مقررات بین‌المللی بهداشت را ارائه کرده ‌است. در پژوهش حاضر، برخی از مشکلات اساسی که ممکن است در مبارزه با بیماری‌های عفونی، به وجود آیند، با تمرکز بر حمایت از قوانین بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفته ‌است. در این زمینه به این پرسش مهم پاسخ داده خواهد شد که چگونه فرآیند جهانی‌سازی حقوق بین‌الملل سلامت می‌تواند در مقابله با بیماری‌های عفونی نوظهور مؤثر باشد؟
روش: این تحقیق از نوع نظری بوده، روش تحقیق، توصیفی ـ تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه‌ای و با مراجعه به کتب و مقالات صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تحقیق حاضر، اصل امانتداری، صداقت، بی‌طرفی و اصالت اثر رعایت شده است.
یافته‌ها: بخش حقوقی راهبرد جهانی کنترل بیماری‌ها، نیازمند توجه دقیق است، زیرا قواعد و مقررات بین‌المللی اندکی، به ویژه در مورد بیماری‌های عفونی در حال ظهور وجود دارد.
نتیجه‌گیری: کنترل بیماری‌های جهانی با فرسایش حاکمیت به خطر می‌افتد، در حالی که نیاز به راه حل‌های بین‌المللی اجازه می‌دهد تا حاکمیت کنترل بیماری‌ها را در سطح بین‌المللی تضعیف کند. ترکیب فرآیند جهانی‌شدن و نیاز اجتناب‌ناپذیر به تکیه بر حقوق بین‌الملل، بستری ایجاد می‌کند که در آن به صورت بالقوه یکی از مهم‌ترین تلاش‌های پزشکی و علمی تاریخ به کار گرفته می‌شود.

 
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1402/4/21 | پذیرش: 1402/6/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb