دوره 18، شماره 59 - ( 1-1403 )                   جلد 18 شماره 59 صفحات 411-400 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah Keti Latte N, Abbasi M, Ghorbani Gatab O. A Comparative Study of Civil Liability Resulting from the Use of Artificial Intelligence in Medical Surgeries from the Perspective of the Iranian and American Legal Systems. MLJ 2024; 18 (59) :400-411
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1767-fa.html
فلاح کتی لته نیما، عباسی مجید، قربانی گتاب امید. بررسی تطبیقی مسئولیت مدنی ناشی از به کارگیری هوش مصنوعی در جراحی‌های پزشکی از منظر نظام حقوقی ایران و آمریکا. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1403; 18 (59) :400-411

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1767-fa.html


1- گروه حقوق خصوصی، واحد قائم‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم‌شهر، ایران.،
2- گروه حقوق خصوصی، واحد قائم‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم‌شهر، ایران.
3- گروه حقوق خصوصی، واحدتهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.،
چکیده:  
زمینه و هدف: هوش مصنوعی، تحولات گسترده‌ای را در زمینه‌های مختلف برای بشریت به ویژه در حوزه سلامت به ارمغان آورده است. نوآوری‌های پزشکی همچون استفاده از ربات‌های هوشمند و پرستارهای هوشمند، امیدهای فراوانی را در زمینه پیشگیری و مقابله با بیماری‌ها و مدیریت مناسب‌تر بیماران زنده نموده است. با این حال، تنظیم‌گری در حوزه کاربرد هوش مصنوعی ناظر بر استفاده‌های درمانی و سلامت، همچنان یکی از بخش‌هایی است که به عنوان چالش مطرح شده است.
روش: این تحقیق از نوع نظری بوده است و روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی است و روش جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر، اصول امانتداری، صداقت، اصالت و بی‌طرفی اثر رعایت گردیده است.
یافته‌ها: در حالی که نوع مسئولیت مدنی ناشی از به کارگیری هوش مصنوعی در جراحی‌های پزشکی در نظام حقوقی ایران به علت عدم پیش‌بینی مقرره قانونی خاص تابع قانون مسئولیت مدنی 1339 است و مسئولیت مدنی مبتنی بر تقصیر در این زمینه حاکم است، در نظام حقوقی ایالات متحده نوع مسئولیت مدنی، مسئولیت مدنی مطلق است.
نتیجه‌گیری: مسئولیت مدنی ناشی از به کارگیری هوش مصنوعی در جراحی‌های پزشکی به صورت عمده در دو صورت قصور و نقض وارانتی پدید می‌آید، ضمن اینکه در نظام حقوقی ایران، مسئولیت مدنی ناشی از به کارگیری هوش مصنوعی بر عهده شرکت تولیدکننده آن است، در حالی که در نظام حقوقی آمریکا بسته به مورد شرکت، تیم جراحی و یا حتی خود هوش مصنوعی واجد مسئولیت مدنی است.

 
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/10/20 | پذیرش: 1403/2/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb