دوره 17، شماره 58 - ( 1-1402 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 850-839 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari A A, Teymouri M. The Role and Position of Metaverse in Health Care. MLJ 2023; 17 (58) :839-850
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1781-fa.html
اکبری عباسعلی، تیموری مهرداد. نقش و جایگاه متاورس در مراقبت‌های بهداشتی و درمانی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1402; 17 (58) :839-850

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1781-fa.html


1- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: امروزه با افزایش رشد روزافزون فناوری‌های شبیه‌سازی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، شاهد پیشرفت در زندگی انسان‌ها هستیم و از سویی با به کارگیری فناوری‌های نوین حوزه علوم پزشکی و سلامت برای ادامه حیات بشر نقش بسیار مهم و اساسی را دارد که از جمله این فناوری‌ها متاورس است، لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش و جایگاه متاورس در ارتقای مراقبت‌های بهداشتی و درمانی است.
روش: پژوهش حاضر از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی است و روش جمع‌آوری اطلاعات ابزار جمع‌آوری اطلاعات از منابع شواهد پایگاه‌های اطلاعاتی Scopus، PubMed، Web of Science و Google Scolar بوده است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: بر پایه یافته‌های پژوهش متاورس در مراقبت‌های بهداشتی از فناوری‌هایی مانند واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR)، واقعیت ترکیبی (MR) و پلتفرم‌های دیجیتال پیشرفته برای ایجاد یک اکوسیستم مراقبت‌های بهداشتی مجازی پویا و به هم‌پیوسته استفاده می‌کند. در زمینه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، اصطلاح متاورس به یک محیط دیجیتالی همه‌جانبه اشاره دارد که در آن بیماران، ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، محققان و متخصصان پزشکی می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند، همکاری کنند و در فعالیت‌های مختلف مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی شرکت کنند.
نتیجه‌گیری: متاورس در مراقبت‌های بهداشتی و درمانی به سرعت رشد کرده است و عصر جدیدی از امکانات پزشکی را آغاز کرده است. متاورس نمی‌تواند جای عمل بالینی را بگیرد. تعامل با بیماران مهارت‌های اساسی است که متخصصان مراقبت‌های بهداشتی کسب می‌کنند. متاورس را می‌توان برای افزایش کیفیت آموزش، تحقیق و مراقبت از بیمار گنجاند. این می‌تواند امکانات جدیدی را برای تسهیل متخصصان مراقبت‌های بهداشتی به همراه داشته باشد. فناوری‌های و متاورس را می‌توان در زمینه‌های مختلف پزشکی مورداستفاده قرار داد و این برنامه می‌تواند برای بیماران، ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی مفید باشد و آن‌ها را در دسترس‌تر، کارآمدتر و بیمارمحورتر کند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1402/7/27 | پذیرش: 1402/10/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb