دوره 9، شماره 34 - ( پاییز 1394 )                   جلد 9 شماره 34 صفحات 110-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shiravi M. Utilization of Security and Medical measures policy of therapy axis in the face of repeated deviant and criminal Sexually behavior. MLJ 2015; 9 (34) :77-110
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-351-fa.html
شیروی مهسا. کاربست‌های تأمینی و پزشکی، سیاستی درمان‌محور در مقابله با تکرار رفتارهای منحرفانه و مجرمانه جنسی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1394; 9 (34) :77-110

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-351-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
چکیده:  

مقدمه: مقوله جرائم و انحرافات جنسی از جمله موضوعاتی است که به ویژه در قرن معاصر مورد توجه بسیاری از اندیشمندان جامعه‌شناس، روانشناس و جرم‌شناس قرار گرفته است. مجرم جنسی فردی است مانند سایر افراد جامعه که در نتیجه عوامل مختلف مرتکب جرم می‌شود. دغدغه تکرار این جرائم و انحرافات از سوی مرتکبین جرائم جنسی و پیشگیری از آن‌ها به جهت بحران روزافزون ناشی از افزایش این جرائم با توجه به عدم کارایی یا حداقل ناکافی‌بودن ابزارهای کیفری در کنترل و مهار مجرمان جنسی لزوم توجه در بکارگیری روش‌های علمی و استفاده از شیوه‌های مناسب تربیتی و درمانی را در جهت اصلاح و بازپروی مورد توجه قرار می‌دهد، لذا با عبور از فصل مجازات‌ها آنچه که در این پژوهش در گام اول و اصلی خود تلاش می‌شود به آن پاسخ داده شود شناخت و یافتن پاسخ به این سؤال است که: بکارگیری اقدامات تأمینی و پزشکی در کنار مجازات‌ها یا به عنوان جایگزین مجازات‌ها می‌تواند در تقلیل نسبی ارتکاب این جرائم نقشی داشته باشد یا خیر.

روش: پژوهش حاضر که در پی شناسایی و لزوم بکارگیری ابزارهای غیر کیفری مانند اقدامات تأمینی و پزشکی در کنترل و پیشگیری از تکرار این دسته از جرائم و بررسی اثربخشی آن‌ها می‌باشد با استفاده از منابع اصلی، روش توصیفی ـ تحلیلی از نوع کیفی را مد نظر قرار داده است.

یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از آن است که بسیاری از مجرمان جنسی در راستای برآورده‌کردن تمنّیات جنسی خود و در اثر فشارهای ناشی از عوامل درونی و بیرونی مرتکب جرم‌های جنسی می‌شوند که قطعاً مجازات‌کردن آن‌ها می‌تواند عاملی مهم برای پیشگیری از تکرار جرم و یا انحراف آن‌ها باشد، اما با توسعه علوم پزشکی و روانپزشکی و نفوذ این یافته‌های در میان پژوهش‌ها و مطالعات جرم‌شناسان مؤید این است که مبارزه با بزهکاری مرتکبان جرم‌ها و انحرافات جنسی صرفاً با استفاده از ابزار کیفری حاصل نمی‌گردد. بنابراین برای این منظور باید از یکسو بر روش‌هایی که درمان و بازسازگار‌کردن اجتماعی بزهکاران و اصلاح شیوه تفکر و اندیشه آن‌ها را تعقیب می‌کنند و افزایش کارایی و مهارت‌های زندگی آنان از طرف دیگر تأکید ورزید.

نوع مطالعه: مروری |
دریافت: 1394/3/16 | پذیرش: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb