زمینه و هدف: جهانشمولی تجارت در داراییهای فکری، به این معنا است که در حال حاضر، منابع اطلاعاتی ناملموس، فارغ از مرزبندیهای سیاسی، در هر جا و همه جا، تولید، مبادله و مصرف میشوند.
روش: در این پژوهش، مقصود ما از جهانیسازی، فرایند یا مجموعه فرایندهایی است که یک اقتصاد جهانی هماهنگ، محیط زندگی واحد و یک شبکه پیچیده و فعال ارتباطات که سراسر گیتی را دربرمیگیرد، شامل میشود. بدینسان، نظام حقوق خصوصی و مالکیت فکری کشورهای جهان، مجموعهای به هم وابسته را تشکیل داده و مرزهای جغرافیایی، سیاسی و اجتماعی، اگرچه به طور کامل نابود نمیشوند، اما کمرنگ خواهند شد.
یافتهها: این مقاله، تلاشی است در راستای بررسی حقوقی سیاستگذاریهای مختلف در حمایت از اختراعات دارویی و روند جهانیشدن آن. بنابراین در این تحقیق، بیش از توجه به تقسیمات جغرافیایی، عوامل تأثیرگذار و نیز سیر بینالمللی و فراملی در حمایت از اختراعات دارویی (نظیر فعالیتهای سازمان جهانی تجارت و اتحادیه اروپا) ملاحظه شده است.
بحث و نتیجهگیری: میتوان گفت مشابه با طرح نظریه حقوق بازرگانی فراملی، حمایت از اختراعات دارویی نیز گسترهای فراملی پیدا کرده و تبدیل به عرفی جهانی شده است. بدیهی است که تأکید بر سیر حقوقی نظام موجود در سطح ملی و جهانی، نباید باعث نادیدهانگاشتن چالشهای جهانیشدن ثبت و حمایت از اختراعات دارویی شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |