جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 398-387 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roshani Y, Sharifi A, Farkish H. The Position of Partisan Political System in the Formation and Realization of Civil Rights. MLJ 2018; 12 :387-398
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1237-fa.html
روشنی یونس، شریفی ارکان، فرکیش هانه. جایگاه نظام سیاسی تحزبی در شکل‌گیری و تحقق حقوق شهروندی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :387-398

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1237-fa.html


1- واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
2- گروه حقوق عمومی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران. (نویسنده مسؤول)
3- گروه حقوق عمومی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: نظام سیاسی حزبی یکی از مشخصه‌های سیاست‌ورزی در دنیای معاصر شناخته می‌شود. معرفی کاندیداهای انتخاباتی، آموزش شهروندان، ترغیب مردم جهت مشارکت در عرصه سیاست، جامعه‌پذیری سیاسی و همچنین ادغام سیاسی ازجمله کارکردهای نظام تحزبی است که عرصه‌های حقوق شهروندی را پوشش می‌دهند. پژوهش حاضر در صدد است تا جایگاه نظام تحزبی را در شکل‌گیری و تحقق شهروندی بررسی نماید.
مواد و روش‌ها: روش توصیفی - تحلیلی یکی از مهم‌ترین روش‌هایی است که در عرصه بررسی پژوهش‌های کیفی به کار گرفته می‌شود. این پژوهش با بهره‌گیری از منابع اسنادی و کتابخانه‌ای به بررسی جایگاه نظام تحزبی در شکل‌گیری و تحقق حقوق شهروندی می‌پردازد.
یافته‌ها: نهادسازی و بهره‌گیری از نهادها یکی از مهم‌ترین سازوکارهای دستیابی به حقوق شهروندی است که در جوامع معاصر از طریق تحزب قابل دستیابی است. همچنین احزاب دارای کارویژه‌های آشکار و پنهانی هستند که در یک نگاه کلان می‌توانند کمک‌کننده دولت باشند و بخش مهمی از وظایف دولت را انجام دهند. این وظایف در نهایت می‌تواند باعث مشارکت شهروندان، آموزش آنان، جامعه‌پذیری سیاسی و تقویت مشروعیت نظام سیاسی گردد.
نتیجه‌گیری: شهروندان دارای نیازهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هستند که از طریق کارکرد احزاب در نظام‌های سیاسی معاصر حاصل می‌شود. آنها از طریق آموزش، حقوق خود را شناسایی می‌کنند و با مشارکت در عرصه‌های مختلف آن را به دست می‌آورند و با بهره‌گیری از کارکرد احزاب، قدرت جامعه مدنی را در برابر قدرت دولت افزایش می‌دهند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/9/24 | پذیرش: 1399/9/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb