جلد 13 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 13 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 291-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emarati M K, Goldozian I, Aghaie Bajestani M. Ethical Effects of Institutions Exemption from Punishment and Postponement of the Conditional Discharge. MLJ 2019; 13 :279-291
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1042-fa.html
عمارتی محمد کاظم، گلدوزیان ایرج، آقایی بجستانی مریم. آثار اخلاقی نهادهای معافیت از کیفر و تعویق صدور حکم. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1398; 13 () :279-291

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1042-fa.html


1- واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
2- دانشکده حقوق و علوم سیاسی، تهران، ایران. (نویسنده مسؤول)
3- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: فراهم‌کردن شرایط برای بازسازی و احیای مجرمان اجتماعی یکی از موضوعات مهم حقوقی و کیفری در قوانین مختلف دنیا به شمار می‌رود که به نوبه خود بر اخلاق اجتماعی و فردی اثرگذار است. به این دلیل که با اجرای عملیات بازپروری و بازسازی مجرمان اجتماعی و اطمینان از عدم تکرار مجازات، راهی برای اصلاح اخلاقی جامعه فراهم می‌شود. پژوهش حاضر درصدد است تا آثار و پیامدهای اخلاقی نهادهای معافیت از کیفر و تعویق صدور حکم را در حقوق داخلی مورد بررسی قرار دهد.
مواد و روش‌ها: با توجه به این‌که موضوع بحث، مشروعیت اخلاقی نهادهای معافیت از کیفر و تعویق صدور حکم است، بهره‌گیری از متون حقوقی و اخلاقی و همچنین کندوکاو در قوانین حقوقی و کیفری به عنوان اسناد و منابع این موضوع، در دستور کار قرار گرفته است. بنابراین رویکرد پژوهش، توصیفی ـ تحلیلی و روش پژوهش نیز کیفی است.
یافته‌ها: مهم‌ترین یافته‌های پژوهش حاضر، این است که نهادهای معافیت از کیفر و تعویق صدور حکم، به دلیل فردی‌کردن مجازات‌ها و همچنین بازپروری مجرمان غیر خطرناک، باعث ایجاد رویه‌های اخلاقی و هنجاری در جامعه اسلامی می‌شوند و از این جهت، اصل کرامت انسانی را در حوزه‌های فردی و اجتماعی، مورد توجه قرار می‌دهند.
نتیجه‌گیری: بازپروری و اصلاح رفتار انسان در جامعه، یکی از پایه‌های اصلی حقوق و اخلاق اسلامی است و از این جهت، کمک به مجرمان غیر خطرناک، می‌تواند راهی برای احیای آن در جامعه اسلامی باشد، ضمن این‌که نهادهای معافیت از کیفر و تعویق صدور حکم، می‌توانند باعث کاسته‌شدن از تعداد زندانیان و بهبود وضعیت مجرمان اصلاح‌پذیر شود که به نوبه خود مشروعیت اخلاقی دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/11/21 | پذیرش: 1398/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb