Souri A,  Fallahzadeh A,  Markaz Malmiri A. Food and drug safety in the light of the doctrine of human security and international human rights instruments.  MLJ 2021; 15 (56) :349-364
URL: 
http://ijmedicallaw.ir/article-1-1169-fa.html     
                     
                    
                    سوری عباس،  فلاح زاده علی محمد،  مرکز مالمیری احمد. ایمنی غذا و دارو در پرتو دکترین امنیت انسانی و اسناد بینالمللی حقوق بشر.  مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :349-364
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1169-fa.html
     
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1- واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران،  
 2- دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران 
 3- مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تهران، ایران،  
                    
                    
                    چکیده:      
                    
                    
                    زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی ایمنی غذا و دارو در پرتو دکترین امنیت انسانی و اسناد بینالمللی حقوق بشر در ایران و مقایسه با سایر کشورها است که با عنایت به اهمیت بسیار بالا و جایگاه مهم مسئله امنیت غذایی و دارویی در تأمین بهداشت عمومی و حق دسترسی به سلامت بهعنوان یک حق انسانی و چالشها و موانع موجود در مسیر ایجاد امنیت کامل و پایدار غذایی و دارویی در ایران در سایه دکترین امنیت انسانی و اسناد بینالمللی حقوق بشر، تاثیر رفع چالش ها و موانع موجود در زمینه ی غذایی و دارویی، ضرورت انجام پژوهشی خاص و مستقل و مطالعهی جامع پیرامون ابعاد گوناگون آن را اجتنابناپذیر مینماید.
مواد و روشها: این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی تهیه شده و جمع آوری اطلاعات آن نیز با ابزار اسنادی- کتابخانه ای صورت گرفته است.
یافتهها: لذا با توجه به تحقیق انجام گرفته یک سیستم ملی کارا برای کنترل ایمنی مواد غذایی علاوه بر کمک به ارتقاء وضع تغذیه و سلامت جامعه به بهبود صنایع غذایی، افزایش تولید و افزایش سطح درآمدها میانجامد.
ملاحظات اخلاقی: در تمامی مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
نتیجهگیری: احتمالاً بهبود ساختار زیربنایی و قوانین موجود برای داشتن یک سیستم کنترل مواد غذایی کارا در سطح ملی حائز اهمیت است.
                     
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    
                      
دریافت: 1399/4/27 | پذیرش: 1399/11/11