جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 171-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Meybodi M R, Shadmanfar M R, Heidari M. Challenges and Limitations of Human Rights Facing Criminal Proceedings in the Light of Security Criminology Studies. MLJ 2018; 12 :151-171
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1217-fa.html
میبدی محمدرضا، شادمان‌فر محمدرضا، حیدری مسعود. چالش‌ها و محدودیت‌های حقوق بشری فراروی دادرسی‌های کیفری در سایه مطالعات جرم‌شناسی امنیتی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :151-171

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1217-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. (نویسنده مسؤول)
3- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: تضمین رعایت حقوق بشری در قلمرو دادرسی عادلانه؛ رعایت کلیه تضمین‌های شکلی و ماهوی مربوط به حقوق طرفین دعوی را در دادرسی‌های کیفری اقتضاء می‌کند. لیکن امروزه متعاقب افزایش روزافزون آمار جرائم و انحرافات اجتماعی به‌ویژه انواع جرائم تروریستی و امنیتی، شاهد چرخش نگاه حقوق شکلی عدالت‌محور در راستای تأمین امنیت و مبارزه با بزهکاری به نگاه امنیت‌محور می‌باشیم که این خود برگرفته از آموزه‌های جرم‌شناسی نوین است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‌باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: سایه‌افکنی جرم‌شناسی امنیت‌محور بر حقوق کیفری، به‌ویژه حقوق کیفری شکلی، هر آنچه که در یک دادرسی عادلانه با تضمین‌های حقوق بشری متصور بوده را متحول گردانیده و با نادیده انگاشتن اصول و معیارهای دادرسی منصفانه، آیین دادرسی کیفری سخت‌گیرانه‌ای، چه در مرحله تحقیقات مقدماتی و چه در مرحله رسیدگی به منصه ظهور رسانیده است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: بی‌توجهی به اصول و قواعد حاکم بر یک دادرسی عادلانه و منصفانه اگرچه به عنوان یک مسکن موقتی اثر خود را به نحو مطلوب بر جای گذاشته لیکن آثار مخربی بر نظم و امنیت جامعه خواهد داشت که به هیچ‌وجه قابل جبران نخواهد بود چراکه آنچه مسلم است هدف حقوق کیفری، ایجاد امنیت در جامعه است، اما نباید به هیچ‌وجه مجوزی برای تعدی به ارزش‌های بنیادین و اساسی متهمان و مظنونان گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/10/20 | پذیرش: 1399/5/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb