دوره 3، شماره 11 - ( زمستان 1388 )                   جلد 3 شماره 11 صفحات 130-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nourizadeh R. The Status of Induced Abortion in Iran: The Rights of Fertilization and the Challenges of a Safe Induced Abortion. MLJ 2009; 3 (11) :101-130
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-123-fa.html
نوری‌زاده رقیه. وضعیت سقط القایی در ایران: حقوق باروری و چالش‌های سقط القایی ایمن در ایران. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1388; 3 (11) :101-130

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-123-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:  

بارداری ناخواسته یکی از مهم‌ترین مسایل بهداشت عمومی در جهان است که نگرانی و فشار زیادی را برای مادر، همسر و در صورتی که بارداری ادامه پیدا کند، احتمالاً برای فرزند به همراه خواهد داشت. در ایران، میزان باروری بدون برنامه 34 درصد کل بارداری‌ها را تشکیل می‌دهد که در این میان، 16 درصد ناخواسته و 18 درصد بی‌موقع و نابهنگام گزارش شده است. در مورد سقط عمدی و غیرایمن در ایران آمار دقیقی در دسترس نیست اما بر اساس تخمین، سالیانه حدود 73000 سقط القایی در بین زنان متاهل رخ می‌دهد. امروزه از سقط غیرایمن به‌عنوان معضل سلامت زنان، موضوع اصلی سلامت عمومی و موضوع حقوق زنان نام برده می‌شود، لذا پیشگیری از سقط‌های غیرایمن و عوارض آن از اولویت‌های تحقیقاتی و اجرایی قلمداد می‌شود. این مقاله مروری براساس مطالعه کتابخانه‌ای، دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون بین‌المللی تنظیم خانواده گردآوری و تألیف شده است. هدف از این نوشتار، بررسی موضوع سقط القایی جنین در ایران و چالش‌های موجود می‌باشد تا از یک ‌سو، ضمن آشنا ساختن صاحب‌نظران و قانون‌گذاران با وضعیت موجود در ایران، زمینه تغییر نگرش فراهم گردد و از سوی دیگر، زمینه رفع معضلات و پیشگیری از روند افزایش میزان سقط‌های ناسالم با ارایه راهکارهایی در موارد ممکن فراهم گردد. از آنجا که نمی‌توان بدون توجه به باورهای بنیادین و ارزشی یک جامعه در خصوص یک مسأله حکم راند، نمی‌توان بدون توجه به اقتضائات ناشی از واقعیات زندگی فردی و جمعی در دنیای کنونی نیز تصمیمات صحیح اتخاذ نمود. لذا فتاوی علمای دینی و مجوزهای شرعی سقط در زمینه‌های عسر و حرج در محدوده زمانی قبل از ولوج روح، لزوم بازنگری منطقی و انعطاف‌پذیر قوانین مربوطه را به‌گونه‌ای که پاسخگوی نیازهای به روز جامعه باشد، ایجاب می‌کند.


دریافت: 1388/7/5 | پذیرش: 1388/9/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb