1- گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران،
2- گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده:
زمینه و هدف: امروزه با توجه به پیچیدگی روابط و گستردگی جوامع و نیاز متقابل کشورها به یکدیگر، اتحاد و همبستگی مابین جوامع بین المللی از ضرورتی احترازناپذیر برخوردار می باشد. بر همین اساس حقوق جدیدی تحت عنوان حقوق همبستگی شکل گرفت. که زمینهساز اتحاد و همبستگی در عرصه های بین المللی را فراهم نمود که در شکوفایی نسل سوم حقوق بشر نقش حیاتی ایفا می نماید. هدف ما در این مقاله بررسی نقش حقوق همبستگی و اثرات آن بر شکوفایی نسل سوم حقوق بشر می باشد.
مواد و روشها: این مقاله توصیفی تحلیلی، و با بهره گیری از روش اسنادی و استفاده از ابزار فیش برداری تهیه و تدوین گردیده است.
یافتهها: با مطالعاتی که در این زمینه صورت پذیرفت مشخص شد که این حقوق نوظهوری که حول حقوق همبستگی شکل گرفته اند، از قبیل؛ حق بر محیط زیست سالم، حق بر توسعه، حق بر صلح، حق بر تعیین سرنوشت، حق بر میراث مشترک بشریت و حق بر ارتباطات، با توجه به اهمیتی که در زندگی افراد و تأثیری که بر زندگی آیندگان دارد باید همواره از سوی کشورها تحت حمایت قرار گیرد از این رو تعهد کشورها در این امر موضوعیت پیدا می کند.
ملاحظات اخلاقی: از ابتدا تا انتهای مقاله با پایبندی به اصول صداقت و امانتداری تهیه و تدوین گردیده است.
نتیجهگیری: در نهایت به این نتیجه می رسیم که کشورها در سطح بین المللی با تدوین اسناد بین المللی و پیوستن به آن در جهت معرفی و شناسایی این امر تأثیرگذار بوده اند و در سطح داخلی با قانونگذاری و اجرای آن در جهت حمایت از این امر گام برداشتند لیکن برخی کشورها سهم شگرفی در تحقق نسل سوم حقوق بشر داشتند اما برخی دیگر در حال هنجارسازی و نهادینه سازی آن میباشند، از جمله کشور ایران، که نشان می دهد درجه موفقیت کشورها در تحقق این امر یکسان نبوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/5/28 | پذیرش: 1400/9/15