جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 878-863 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi M, Ahmadi A, Asadi H. Cryptocurrencies in the light of Figh and international law. MLJ 2021; 15 :863-878
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1444-fa.html
نوروزی مینا، اکبری احمد، اسدی حسن. رمزارزها در پرتو فقه و حقوق بین الملل. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :863-878

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1444-fa.html


1- واحد ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین - پیشوا، ایران
2- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین - پیشوا، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: یکی از جنبه­ های مهم از زندگی انسان که تحت تأثیر پیشرفت­ های علم و تکنولوژی قرار گرفته است، فضای تجارت الکترونیکی می ‏باشد. در فضای مزبور یکی از متغیرهای مهم، «فرآیند پرداخت» و یکی از ابزارهای مهم آن یعنی رمزارزها می­ باشد. هدف از پژوهش حاضـر تحلیل و بررسی ماهیـت رمزارزها از منظر فقـه نظام حقـوق بین­ الملل می باشد.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: یافته­ های پژوهش نشان می­ دهد که در فضای فقه، با در نظر گرفتن اصول و قواعد فقهی، منع صریحی در ارتباط با جواز تلقیِ رمزارزها به عنوان مصداقی از مفهوم مال وجود ندارد و معاملات آنها صحیح به نظر می­ رسد. از طرفی در فضای حقوق بین ­الملل، دولت­ها و به طور خاص قـدرت­ های اول اقتصادی (مانند گروه جی20) به دلایل مختلف کـه در گزارش های متعدد سازمان­ های بین­ المللی اقتصادی مانند صندوق بین ­المللی پول، سازمان تجارت جهانی و... منعکس شده است، با دیده­ی تردید به رمزارزها نگریسته می­ شود.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان می ­دهد که از منظر فقه حکومتی، استفاده از رمزارزها دارای چالش ­های فراوانی می ­باشد زیرا رمزارزها فاقد پشتوانه­ ی ملی هستند. از طرفی، همین مسئله باعث شده است که در فضای حقوق بین ­الملل نیز، سازمان­ های تجاری-مالی تمایلی به شناسایی صریح رمزارزها به عنوان پول در قالب اسناد لازم­الاجرا نداشته باشند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/6/21 | پذیرش: 1400/10/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb