جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 395-381 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar M, Hamzehloei H, Taghi Dashti M T. Barriers to the development of public law with emphasis on educational barriers. MLJ 2021; 15 :381-395
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1446-fa.html
رنجبر مقصود، حمزه لوئی حسن، دشتی محمدتقی. موانع توسعه حقوق عمومی با تاکید بر موانع آموزشی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :381-395

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1446-fa.html


1- گروه علوم سیاسی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
2- واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران،
3- گروه حقوق عمومی، دانشگاه امام باقر (ع)، تهران، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: اساس حقوق را می ­بایست در حقوق عمومی جست­وجو کرد. چرا که اساسا «نظام حقوقی» و هر «نظم حقوقی» در ساحت اقتدار سیاسی معنا یافته و مفهوم «ضمانت اجرا» به عنوان مرز بین هنجارهای اخلاقی با هنجارهای حقوقی، به اتّکاء قوه قاهره قدرت سیاسی موضوعیت پیدا می­کند. بنابراین لازم است که در برنامه­ ریزی­ های کلان آموزشی به این مهم توجه گردد و موانع عدم توسعه حقوق عمومی از بعد آموزشی برداشته شود. هدف ما در این مقاله شناسایی موانع توسعه حقوق عمومی و ارائه راهکارهایی در این خصـوص می­ باشد.
مواد و روش‌ها: این مقاله توصیفی تحلیلی، و با بهره­ گیری از روش اسنادی و استفاده از ابزار فیش ­برداری تهیه و تدوین گردیده است.
یافته‌ها: یافته ­های علمی حاکی از آن است که مسیر تغییرات پایدار اجتماعی از مسیر «آموزش» نیروی انسانی است، چنان که کشورهای توسعه ­یافته نیز «آموزش» را مهم­ترین اقدام ملی در مسیر توسعه­ یافتگی قلمداد کرده ­اند. از این روی به باور نگارنده، توسعه حقوق عمومی نیز در گرو ارتقای سطح آموزش حقوق عمومی بوده و بین آموزش و توسعه حقوق عمومی رابطه معناداری وجود دارد.
ملاحظات اخلاقی: از ابتدا تا انتهای مقاله با پایبندی به اصول صداقت و امانت­داری تهیه و تدوین گردیده است.
نتیجه‌گیری: از جمله نتایج این پژوهش اجمالاً می­توان به وجود آسیب­ های متعدد در برنامه­ ریزی آموزش حقوق عمومی در مراکز آموزش عالی ایران و ضرورت بازنگری و اصلاح سازوکارهای ناظر بر آن از یک سو و اصلاح فرهنگ بومی و تولید نظریات بومی-تاریخی در راستای توسعه حقوق عمومی در ایران، از سوی دیگر اشاره کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/4/9 | پذیرش: 1400/7/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb