جلد 16 - ویژه‌نامه تحولات حقوقی                   جلد 16 - ویژه‌نامه تحولات حقوقی صفحات 1086-1069 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esfahani I, Faghih Larijani F, Afshari M. A Critical Review of the Approach of Regional and International Documents and Regulations in the Field of Denying Examples of Violence against Refugee Women. MLJ 2022; 16 :1069-1086
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1755-fa.html
اصفهانی ابراهیم، فقیه لاریجانی فرهنگ، افشاری مریم. بررسی انتقادی رویکرد اسناد و مقررات منطقه‌ای و بین‌المللی در حوزه نفی مصادیق خشونت علیه زنان پناهجو. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 () :1069-1086

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1755-fa.html


1- گروه حقوق، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.،
2- گروه حقوق، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.
3- گروه حقوق، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران.،
چکیده:  
زمینه و هدف: خشونت علیه زنان و مخصوصاً خشونت علیه زنان پناهجو، بنا به دلایل تاریخی و فرهنگی در جوامع مختلف از گذشته بازتاب و نمود داشته است و نسبت به آن نیز از همان دیرباز، واکنش‌های مختلفی نشان داده شده است.
روش: این تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی تهیه و تنظیم شده است، بیشتر از رویکرد اسناد و مقررات منطقه‌ای و بین‌المللی به مصادیق خشونت علیه زنان پناهجو و مصادیق و وضعیت آن‌ها در کشورهای میزبان پرداخته است.
ملاحظات اخلاقی: در تحقیق حاضر، اصل امانتداری، صداقت، بی‌طرفی و اصالت اثر رعایت شده است.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که مجموعه اسناد و مقررات منطقه‌ای و بین‌المللی که توجه و تمرکز بر روی حقوق زنان و زنان پناهجو داشته‌اند، مصادیق مختلف و شناخته‌شده‌ای از خشونت علیه زنان در حوزه‌های مختلف اعم از خشونت فیزیکی، جنسی و کلامی را جرم‌انگاری کرده و با اتخاذ واکنش تقنینی، برای آن‌ها مجازات‌های کیفری وضع کرده است. همچنین تحولات اسناد و مقررات بین‌المللی در دهه‌های اخیر و همینطور تلاش برای وضع قوانین اختصاصی در حوزه زنان پناهجو و نفی خشونت علیه آن‌ها از اقدامات جدید بین‌المللی برشمرده می‌شود که نسبت به دهه‌های پیشین و عادی‌بودن خشونت علیه زنان و عدم حمایت جدی تقنینی در این حوزه، گامی رو به جلو محسوب می‌شود.
نتیجه‌گیری: بررسی مصادیق خشونت علیه زنان پناهجو، نتیجتاً نشانگر این است که علیرغم وضع و تصویب قوانین متعدد منطقه‌ای و بین‌المللی، آنچه که در عرصه عمل و اجرا در خصوص تبعیض و نقض حقوق زنان پناهجو و خشونت علیه آن‌ها در کشورهای مقصد روی می‌دهد، با اهداف این اسناد و مقررات چندان سازگار نیست، امری که بازبینی مقررات بین‌المللی و وضع ضمانت اجراهای دقیق برای کشورهای میزبان را در حوزه برخورد با زنان پناهجو ضروری ساخته است.

 
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1402/9/29 | پذیرش: 1403/1/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb