دوره 9، شماره 35 - ( زمستان 1394 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 28-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Erfanmanesh M H, Abbasi M. Legal Protection of Embryonic Stem Cells under Patent Law Regime. MLJ 2015; 9 (35) :11-28
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-383-fa.html
عرفان‌ منش محمدحسین، عباسی محمود. حمایت حقوقی از ابداعات فناوری سلول‌های بنیادی جنینی در نظام حق اختراع. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1394; 9 (35) :11-28

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-383-fa.html


1- مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:  

تحقیق و آزمایش بر روی سلول‌های بنیادی جنینی افق‌های نوینی را در عرصه‌های مختلف پزشکی گشوده است. ویژگی خاص این سلول‌ها در قابلیت تولید سلول‌های گوناگون نویدبخش امکان درمان بسیاری از بیماری‌ها و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده بدن انسان است. همزمان با پیشرفت علم و فناوری در این رشته، چالش‌های حقوقی مختلفی در باب تولید و استفاده از این سلول‌ها و همچنین نحوی حمایت از این فناوری مطرح گشته است. یکی از این چالش‌ها حمایت از نوآوری‌های صورت‌پذیرفته در این عرصه از طریق نظام ثبت اختراع است. این مقاله تلاش می‌کند تا ضمن ارائه تعریف و تبیین مفهوم سلول‌های بنیادی و فواید تحقیق و پژوهش در این زمینه، به بررسی وضعیت و چگونگی حمایت از ابداعات پیرامون سلول‌های بنیادی جنینی و روش‌های تمایز این سلول‌ها از طریق نظام ثبت اختراع بپردازد. نتیجه حاصل از این پژوهش نشان داد که اگر سلول‌های کشت شده در آزمایشگاه در مقایسه با سلول‌هایی که به صورت طبیعی در رحم رشد کرده‌اند دارای علائم شناسایی و خصوصیات یکسانی باشند، امکان ثبت آن‌ها وجود نخواهد داشت. همچنین در ارتباط با اختراعات مربوط به روش‌های تمایز سلول‌های بنیادی، اگر شرایط و ترکیبات استفاده‌شده در تمایز سلولی صورت‌پذیرفته در محیط آزمایشگاهی نتیجه یافته‌های پژوهشگران از فرآیند تکامل جنین در رحم باشد به نوعی که تمایز انجام‌شده حاصل پیاده‌سازی همان فرآیند طبیعی محسوب شود، این روش به دلیل این‌که نسبت به دانش موجود مطلب جدیدی را مطرح نمی‌کند، متضمن گام ابتکاری نیست.

نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/2/29 | پذیرش: 1394/8/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb