دوره 9، شماره 35 - ( زمستان 1394 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 80-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Taghizade M, Shakeri Golpayegani T, Mirkhani E A, Gharavi Naeeni N. Reproductive Health: Jurisprudence and Legal Review with Emphasis on the Need for Providing the Interests of Sharia. MLJ 2015; 9 (35) :53-80
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-385-fa.html
محمد تقی‌ زاده مهدیه، شاکری گلپایگانی طوبی، میرخانی عزت‌ السادات، غروی نائینی نهله. باروری‌های پزشکی و بررسی مبانی فقهی و حقوقی آن با تأکید بر ضرورت تأمین مصالح شریعت. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1394; 9 (35) :53-80

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-385-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران،
2- گروه مطالعات زنان، دانشگاه تربیت مدرس و مدرس حوزه، تهران، ایران
3- گروه مطالعات زنان، دانشگاه تربیت مدرس و مدرس حوزه، تهران، ایران،
4- گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران،
چکیده:  

زمینه و هدف: توسعه نفوس انسانی در صدر غایات زندگی است و در تمامی جوامع، جایگاهی رفیع را به خود اختصاص داده است، بنابر این ضرورت، ناباروری مسأله‌ای است که مسبب بروز مباحث جدیدی در علوم پزشکی و غیر پزشکی شده که به تبع آن، مسائل فقهی و حقوقی خاصی را در جوامع انسانی از جمله جامعه کنونی ایران برانگیخته است. در این تحقیق برآنیم تا مبانی فقهی و حقوقی اقسام باروری‌های پزشکی، به ویژه مبانی جواز آن میان زوجین و منع پذیرش آن بین بیگانگان را مورد تأمل قرار دهیم.

روش: روش کتابخانه‌ای و اسنادی، با رویکرد تحلیلی ـ توصیفی و استنتاجی است.

یافته‌ها: نکات حائز اهمیت آن است که با شناخت و درک درست از روح احکام و قوانین اسلامی، به خوبی می‌توان به نیازهای متنوع اشخاص پاسخ داد و نیز آنکه در بحث مزبور، غالب فقها باروری‌های پزشکی بین زوجین را پذیرفته و در عین حال قائل به پذیرش آن در میان بیگانگان نیستند.

بحث و نتیجه‌گیری: با این توصیف، نتیجه این پژوهش آن است که مواردی همچون پاسخگویی به نیاز فطری و حس غریزی انسان به داشتن فرزند، کاهش عسر و حرج خانواده‌ها و مشکلات اجتماع، مصالح به کارگیری این روش‌ها به ویژه بین زوجین هستند و مبانی‌ای همچون مبارزه با روند طبیعی خلقت انسان، نابودی بنیان خانواده (مهم‌ترین واحد جامعه)، نادیده‌گرفتن اصولی همچون اصل کرامت، اصل عدالت و قاعده لاضرر و... اصلی‌ترین مبانی مخالفت اندیشمندان مسلمان در پذیرش روش‌های باروری‌های پزشکی میان بیگانگان می‌باشند.

نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/8/11 | پذیرش: 1394/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb