جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 411-399 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi E, Adibi Mehr M, Behniya Far A R. Responsibilities Arising From Child Abuse With Emphasis On Imami Jurisprudence And The Charter Of Citizenship Rights. MLJ 2018; 12 :399-411
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1275-fa.html
کریمی ابراهیم، ادیبی‌مهر محمد، بهنیافر احمدرضا. مسؤولیت‌های ناشی از سوءتکفل کودکان با تأکید بر فقه امامیه و منشور حقوق شهروندی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :399-411

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1275-fa.html


1- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
2- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، پردیس فارابی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. (نویسنده مسؤول)
چکیده:  
زمینه و هدف: در حقوق داخلی ایران و در قانون مدنی این کشور، باب دوم از کتاب هشتم، به مبحث نگهداری و تربیت اطفال اختصاص دارد و در همین زمینه نیز مسؤولیت‌های را بر عهده پدر و مادر قرار داده است که از آن‌ها تحت عنوان: «مسؤولیت‌های ناشی از سوءتکفل» یاد می‌شود. در منشور حقوق شهروندی (مصوب 1395) موضوع نگهداری و تربیت اطفال پیش‌بینی شده است. هدف از این تحقیق همسو شدن افکار جهانی برای حفظ کرامت انسانی و حقوق شهروندی اطفال و جلوگیری از آسیب‌ها و لطماتی است که کودکان را از رسیدن به حقوق واقعی و قانونی آنان باز می‌دارد.
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر با روش تطبیقی کاربردی صورت گرفته است برای شناسایی سیاست قانونگذار - در ارتباط با سوءتکفل والدین - موارد قانونگذاری‌شده جهت پیشگیری مسئله سوءتکفل و جبران خسارت وارده بر اطفالی که مورد سوءتکفل قرار گرفته‌اند.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش این مقاله اصول اخلاقی و صداقت رعایت گردیده است.
یافته‌های تحقیق: یافته‌ها حاکی از این است که اولین موفقیت و رشد و توسعه هر جامعه‌ای بستگی به اطفالی دارد که در آن محیط تربیت و پرورش می‌یابند، درواقع سازندگان واقعی فردای جامعه کودکان هستند. لذا می‌بایست هم نیاز‌های مادی و هم معنوی آنان توسط والدین مورد توجه خاص قرار بگیرد، اما این تربیت نباید با سوءتکفل مواجهه شود و با محدودیت‌هایی شامل: محدودیت‌های ناشی از تزاحم با حقوق جسمانی کودک و محدودیت‌های ناشی از تزاحم با حقوق معنوی کودک روبه‌رو شود.
نتیجه‌گیری: بیشتر مشکلاتی که مردم - در ارتباط با فرزندان خود - با آن مواجه هستند، از عدم اطلاع کافی با قوانین و مقررات اسلامی به‌خصوص حقوق شهروندی نشأت می‌گیرد. شناسایی موارد قانونگذاری جرم‌انگاری، مسائل ناشی از مسأله سوءتکفل والدین، شناسایی موارد قانونگذاری‌شده جهت جبران خسارت معنوی بزه‌دیده ناشی از مسأله سوءتکفل، رشد و توسعه علمی کودکان از جمله مواردی است که به دلیل عدم آگاهی به حقوق فردی، اجتماعی و شهروندی کودکان، مسؤولیت‌های ناشی از سوءتکفل را بر والدین آنها می‌گذارد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/9/15 | پذیرش: 1399/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb