جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 186-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Givkey A, Kafaei Far M A, Rezaei M T. Applicability of International Humanitarian Law Rules in Cyber Attacks by Looking at Tallinn Manual 2. MLJ 2018; 12 :173-186
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1276-fa.html
گیوکی آذر، کفایی‌فر محمدعلی، رضایی محمدتقی. قابلیت اعمال قواعد حقوق بشردوستانه بین‌المللی در حملات سایبری با نگاهی به دستورالعمل تالین 2. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :173-186

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1276-fa.html


1- گروه حقوق بین‌الملل، دانشکده علوم انسانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران
2- گروه حقوق بین‌الملل، دانشکده علوم انسانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران. (نویسنده مسؤول)
3- گروه حقوق، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: پدیده جنگ‌های سایبری، که درنتیجه پیشرفت‌های روزافزون علوم و فناوری، امروزه به شیوه جدید جنگ در عرصه روابط بین‌المللی بدل گشته است، آرام آرام به سوی قانونمند شدن به پیش می‌رود، کما اینکه با پیشرفت سلاح‌های سایبری، شاهد مطرح شدن مباحث حقوقی در زمینه حقوق بین‌الملل بشر دوستانه، جهت تحول مفهوم حقوقی جنگ و توسل به زور و تلاش برای قاعده‌مند کردن و تسری قواعد حاکم بر مخاصمات مسلحانه بر این‌گونه رودررویی‌ها از سوی دولت‌ها هستیم. در این راستا، علی‌رغم اینکه شاهد معاهده الزام‌آوری نبوده‌ایم، اما با تدوین دستورالعمل‌های تالین 1 و 2 کوشش شد که سایه قواعد عام حقوق بین‌الملل به صورت ملموس بر فعالیت‌های سایبری آشکار شود. این پژوهش، تلاش دارد با بررسی مفهوم جنگ و مخاصمه مسلحانه، به تناسب پیشرفت علوم و استفاده از فضای مجازی به‌عنوان صحنه نبرد دولت‌ها، قابلیت رعایت اصول و قواعد حقوق مخاصمات مسلحانه در جنگ‌های سایبری را با نگاهی به دستورالعمل تالین 2 درباره حملات سایبری بررسی نماید.
مواد و روش‌ها: این پژوهش، با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی، با گردآوری مطالب و سازماندهی آنها برای رسیدن به هدف نهایی پژوهش، یعنی، اثبات قابلیت استفاده از قواعد حقوق مخاصمات مسلحانه بر عملیات سایبری، صورت گرفته است.
یافته‌ها: همان‌طورکه استفاده از هر نوع سلاح، در شرایط خاصی، ممکن است توسل به زور یا جنگ تعبیر شود، عملیات سایبری، نیز در صورتی که دارای ویژگی‌هایی باشد که توسط دستورالعمل تالین 2، توصیف شده و به نسبت دستورالعمل تالین 1 و نظریه‌های پیشین، بسط‌یافته و تفسیر شده است، جنگ محسوب شده و آثار خاص جنگ بر آن بار خواهد شد.
نتیجه‌گیری: قواعد حقوق بین‌الملل مخاصمات مسلحانه، در شرایطی که استفاده از عملیات سایبری، دارای ویژگی‌هایی باشد که مطابق دستورالعمل تالین 2، عملیات ارتکاب‌یافته با سلاح سایبری را به‌عنوان یک جنگ سایبری شناسایی می‌کنند قابلیت اعمال دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/11/25 | پذیرش: 1399/10/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb