دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 840-825 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhtiari F, Bakhtiari Z, Aghajani M R. Analysis of the Islamic Penal Code Regarding the Responsibility of Medical Staff in the Field of Medical Equipment. MLJ 2022; 16 (57) :825-840
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1320-fa.html
بختیاری فاطمه، بختیاری زهرا، آقاجانی محمدرضا. تحلیل قانون مجازات اسلامی در خصوص مسئولیت کادر درمان در حوزه تجهیزات پزشکی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :825-840

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1320-fa.html


1- گروه حقوق، دانشکده حقوق، دانشگاه مفید، قم، ایران
2- گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران
3- گروه الهیات، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: طیف وسیع تجهیزات پزشکی و گسترش استفاده از آن از یک طرف و روند رو به رشد صدمه و آسیب بر بیماران از سوی دیگر، ضرورت پژوهش در خصوص مسئولیت پزشک و کادر درمان را دوچندان می‌کند؛ مقاله حاضر با هدف تحلیل و واکاوی قانون مجازات اسلامی در مورد مسئولیت کادر درمان در حیطه تجهیزات پزشکی و نشان‌دادن چالش‌های آن در این زمینه نگاشته شده است.
روش: پژوهش پیش رو با روش توصیفی ـ تحلیلی و از طریق جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای و با مراجعه به قوانین و مقالات حقوقی تدوین گردیده است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش مقاله حاضر، ضمن رعایت حقوق دیگران، صداقت و امانتداری نیز رعایت شده است.
یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از آن است که در ماده 319 قانون مجازات اسلامی مصوب 1370 اصل بر مسئولیت مطلق کادر درمان بود، حال آنکه در ماده 495 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مسئولیت مبتنی بر تقصیر در نظر گرفته شده است که همین امر مشکلاتی برای اثبات تقصیر کادر درمان در تجویز و به کارگیری تجهیزات پزشکی برای بیماران ایجاد خواهد کرد.
نتیجه‌گیری: با تحلیل و ارزیابی قانون مجازات اسلامی جدید مشاهده می‌شود، گرچه قانونگذار ما، موادی در خصوص مسئولیت کادر درمان تصویب کرده است، اما در عمل با چالش‌های جدی، از جمله ضمان بر عهده بیمار و پرستار محروم از دوره‌های تخصصی پزشکی قراردادن و بی‌توجهی به سایر حرف وابسته به پزشکی رو به روست. همچنین با عنایت به قوانین و دستورالعمل‌های اجرایی انگلستان و آمریکا در خصوص تجهیزات پزشکی می‌بایست حق بیمار در مورد آگاهی در هنگام تدوین قوانین مد نظر قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/1/8 | پذیرش: 1400/9/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb