جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 620-603 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarpoor S, Masoud G, Akhavan Fard M. Solidarity Rights and their Roles in the Development of the Third Generation of Human Rights. MLJ 2021; 15 :603-620
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1402-fa.html
اکبرپور ساجده، مسعود غلامحسین، اخوان فرد مسعود. حقوق همبستگی و نقش آن در شکوفایی نسل سوم حقوق بشر. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :603-620

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1402-fa.html


1- گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: امروزه با توجه به پیچیدگی روابط و گستردگی جوامع و نیاز متقابل کشورها به یکدیگر، اتحاد و همبستگی مابین جوامع بین ­المللی از ضرورتی احترازناپذیر برخوردار می باشد. بر همین اساس حقوق جدیدی تحت عنوان حقوق همبستگی شکل گرفت. که زمینه­ساز اتحاد و همبستگی در عرصه ­های بین ­المللی را فراهم نمود که در شکوفایی نسل سوم حقوق بشر نقش حیاتی ایفا می ­نماید. هدف ما در این مقاله بررسی نقش حقوق همبستگی و اثرات آن بر شکوفایی نسل سوم حقوق بشر می ­باشد.
مواد و روش‌ها: این مقاله توصیفی تحلیلی، و با بهره ­گیری از روش اسنادی و استفاده از ابزار فیش ­برداری تهیه و تدوین گردیده است.
یافته‌ها: با مطالعاتی که در این زمینه صورت پذیرفت مشخص شد که این حقوق نوظهوری که حول حقوق همبستگی شکل گرفته ­اند، از قبیل؛ حق بر محیط زیست سالم، حق بر توسعه، حق بر صلح، حق بر تعیین سرنوشت، حق بر میراث مشترک بشریت و حق بر ارتباطات، با توجه به اهمیتی که در زندگی افراد و تأثیری که بر زندگی آیندگان دارد باید همواره از سوی کشورها تحت حمایت قرار گیرد از این رو تعهد کشورها در این امر موضوعیت پیدا می ­کند.
ملاحظات اخلاقی: از ابتدا تا انتهای مقاله با پایبندی به اصول صداقت و امانت­داری تهیه و تدوین گردیده است.
نتیجه‌گیری: در نهایت به این نتیجه می­ رسیم که کشورها در سطح بین­ المللی با تدوین اسناد بین­ المللی و پیوستن به آن در جهت معرفی و شناسایی این امر تأثیرگذار بوده ­اند و در سطح داخلی با قانون­گذاری و اجرای آن در جهت حمایت از این امر گام برداشتند لیکن برخی کشورها سهم شگرفی در تحقق نسل سوم حقوق بشر داشتند اما برخی دیگر در حال هنجارسازی و نهادینه­ سازی آن می­باشند، از جمله کشور ایران، که نشان می ­دهد درجه موفقیت کشورها در تحقق این امر یکسان نبوده است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/5/28 | پذیرش: 1400/9/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb