جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 1081-1067 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momeni Moghaddam B, Hajitabar Firoozjai H, Kazemi Juybari M. Criminological Challenges in Standardization of Prison in the Light of International Documents. MLJ 2021; 15 :1067-1081
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1448-fa.html
مومنی مقدم بهزاد، حاجی تبار فیروزجایی حسن، کاظمی جویباری مهدی. چالش های کیفرشناختی در استانداردسازی زندان در پرتو اسناد بین المللی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :1067-1081

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1448-fa.html


1- گروه حقوق، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران،
2- گروه حقوق، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: با گسترش جمعیت زندان­ ها در کشور و همچنین ملاحظات بین­ المللی مرتبط با تأکید بر پیاده ­سازی اصول و قواعد نظام­ مند در محیط زندان، بازاندیشی و پژوهش آسیب­ شناختی از شیوه ­ی پیاده ­سازی قواعد حاکم بر زندان اهمیت یافته است. هدف ما در این مقاله چالش­ های کیفرشناختی قواعد استاندارد حاکم بر زندان در ایران با نگاهی بر اسناد بین­ المللی می­ باشد.
مواد و روش‌ها: این مقاله توصیفی - تحلیلی، و با بهره­ گیری از روش اسنادی و استفاده از ابزار فیش ­برداری تهیه و تدوین گردیده است.
یافته‌ها: یافته ­ها حاکی از این است که، قواعد حاکم بر زندان در حقوق ایران در آیین­نامه سازمان زندان­ ها و اقدامات تأمینی و تربیتی گرفتار تشتت شده است و اسناد بین ­المللی مرتبط نیز چندان آموزش داده نشده و پیاده نمی­ گردد. مضافاً اینکه مصلحت ­گرایی حداکثری نهادهای اجرایی-قضایی در تعامل با زندانیان، باعث دورتر شدن از پایبندی به قواعد حاکم بر زندان­ ها و همچنین برخورد افتراقی با هریک از محکومان به زندان شده است.
ملاحظات اخلاقی: از ابتدا تا انتهای مقاله با پایبندی به اصول صداقت و امانت­داری تهیه و تدوین گردیده است.
نتیجه‌گیری: در شرایط فعلی در زندان‌های ما، تلاش جدی در جهت دستیابی به هدف التزام به قواعد زندان صورت نمی­پذیرد عواملی چون سوءرفتار نگهبانان و کارکنان با زندانیان، نحوه نگهداری زندانیان، عدم رعایت بهداشت در زندان، تورم جمعیتی زندان­ ها، نبود فضا و شرایط مناسب از طرفی و از سویی دیگر خلاءهای قانونی و عدم نظارت کافی، همه از جمله عواملی هستند که نه تنها منجر بـه ناکارآمدی مجازات و عـدم اصلاح مجرم و جرم­زدائی می­ گردد بلکه اسباب گسترش جرم و مجرم پروری را نیز فراهم آورده است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/4/26 | پذیرش: 1400/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb