دوره 18، شماره 59 - ( 1-1403 )                   جلد 18 شماره 59 صفحات 216-202 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khakzad Shahandashti M. The Right to Health through the Judgment of the European Court of Human Rights in the Case of Swiss Women and Verein Klima Seniorinnen Schweiz V. Switzerland. MLJ 2024; 18 (59) :202-216
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1820-fa.html
خاکزاد شاهاندشتی محسن. حق بر سلامت از رهگذار رأی دیوان اروپایی حقوق بشر در دعوای زنان سوئیسی و وِرِین کلیماسِنیوریِن علیه سوئیس. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1403; 18 (59) :202-216

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1820-fa.html


گروه حقوق، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
چکیده:  
زمینه و هدف: حق بر سلامت به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشری در ارتباط با حق حیات و مستلزم حق بر محیط زیست سالم است. بسیاری از اسناد بین‌المللی از حق داشتن محیط زیست پاک، سالم و پایدار به عنوان یک حق بشری، یاد نموده‌اند. ناکامی دولت‌ها در تحقق تعهدات زیست‌محیطی خود، موضوع دعوای چهار زن و یک انجمن سوئیسی به نام «وِرِین کلیماسِنیوریِن» از دولت سوئیس است. پیامدهای گرمایش جهانی بر شرایط زندگی، حق بر سلامت و حق بر بهداشت و سلامت، شاکیان را بر آن داشت تا در دیوان اروپایی حقوق بشر به طرح دعوا بپردازند، آنان مدعی هستند که ناکارآمدی دولت سوئیس باعث شده آن‌ها در برابر تأثیرات تغییرات آب و هوایی آسیب‌پذیرتر باشند.
روش: این پژوهش که با استفاده از اسناد و منابع کتابخانه‌ای و به روش توصیفی ـ تحلیلی نگارش یافته است.
ملاحظات اخلاقی: کلیه ملاحظات اخلاقی در این نوشته رعایت شده و با تکیه بر اصول صداقت و امانتداری به بیان مطالب و منابع آن‌ها پرداخته شده است.
یافته‌ها: دیوان با به رسمیت‌شناختن حق انجمن متقاضیان به شکایت در مورد تهدیدات ناشی از تغییرات آب و هوایی که حائز توجه مشترک برای نوع بشر و نیازمند ترویج اشتراک بین نسلی است، در رأی خود با استناد به کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، نقض ماده ۸ کنوانسیون مبنی بر «حق رعایت زندگی خصوصی و خانوادگی» و نقض بند یک ماده ۶ کنوانسیون مبنی بر «دسترسی به محاکم» را احراز کرد و به عنوان یک رأی رویه‌ساز، دولت را ملزم به جبران خسارت نموده است.
نتیجه‌گیری: حق بر سلامت و وابستگی آن به حق بر محیط زیست سالم این تعهد را برای دولت‌ها به وجود می‌آورد تا تدابیرلازم جهت اقدام مقتضی و مراقبت بایسته در حوزه‌هایی چون تغییرات اقلیمی را در دستور کار خود قرار دهند. تصمیم دیوان بر اساس نقض ماده 6 و 8 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در تصمیمات دادگاه‌ها در سراسر اروپا و فراتر از آن تأثیرگذار خواهد بود و منجر به طرح پرونده‌های آب و هوایی بیشتری علیه دولت‌ها خواهد شد.

 
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1402/12/14 | پذیرش: 1403/4/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb